Громадянка РФ приїхала до Енергодара та брала участь у знятті українського прапора з даху мерії. Підозрювану буде оголошено в міжнародний розшук, зараз вживаються заходи щодо накладення арешту на її активи.

Правоохоронці оголосили підозру у зазіханні на територіальну цілісність України російській співачці Юлії Чичеріній. Про це у п'ятницю, 25 березня, повідомляє прес-служба МВС.

Зазначається, що шанувальниця "русского мира" здійснила наругу над державним прапором України та закликала до повалення конституційного ладу. За українським законодавством підозрюваній може загрожувати довічне позбавлення волі.

"Встановлено, що 21 березня 2022 року Чичеріна прибула в Енергодар і разом з окупантами зняла з даху будівлі мерії міста український прапор", - повідомили у МВС.

Співачці заочно оголошено підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого законами про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 3 ст. 110) та наругу над державними символами (ч. 1 ст. 338) Кримінального кодексу України.

Чичеріній загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Підозрювану буде оголошено в міжнародний розшук, зараз вживаються заходи щодо накладення арешту на її активи, незалежно від того, де вони перебувають.