Жоден з органів досудового розслідування не звертався в прокуратуру з клопотанням про видачу політика, відповідно Офіс прокурора не звертався до Грузії з цього питання.

Офіс генерального прокурора України не звертався до Грузії із запитом про видачу грузинського екс-президента Михайла Саакашвілі. Про це повідомляють в четвер, 14 жовтня, Українські новини з посиланням на офіційну відповідь офісу генпрокурора.

"Наразі клопотання українських органів досудового розслідування до Департаменту міжнародно-правового співробітництва офісу генерального прокурора про видачу М. Саакашвілі не надходили, а тому до компетентних органів Грузії офіс генерального прокурора з таким запитом не звертався", - йдеться в документі.

У відомстві пояснили, що, згідно із законом, клопотання про видачу особи України готує слідчий або прокурор, який здійснює нагляд за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування. Ще одним суб'єктом такого клопотання може бути суд, який розглядає справу або щодо яких винесено відповідний вирок.

Раніше в Держприкордонслужбі заявили, що проводять перевірку факту перетину кордону України Михайлом Саакашвілі.