В Україні розслідують перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії за утримання Саакашвілі.

Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинському ув'язненні. Про це омбудсмен Людмила Денісова у п'ятницю, 11 лютого, повідомила у Facebook.

"Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

14 січня поточного року було розпочато провадження за фактом скоєння злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, а саме перевищення посадових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії за утримання Саакашвілі.

"Визнання Михайла Саакашвілі потерпілим сталося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії", - наголосила Денісова.

За її словами, зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілого на різних стадіях кримінального провадження.

Денісова додала, що справа Саакашвілі й надалі перебуває на її контролі.