Глава правлячого режиму Росії не хоче кадрових перестановок у "важкий час", вважає Центр протидії інформації.

Глава Кремля Володимир Путін не прибрав з посади міністра оборони Росії Сергія Шойгу, оскільки не хоче робити такої кадрової перестановки під час повномасштабної війни проти України. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки та оборони (РНБО).

У британській розвідці раніше заявляли про те, що Шойгу фактично усунули від керівництва бойовими діями проти України, а російські офіцери та солдати регулярно висміювали міністра, зазначають у Центрі.

Причин усунення Шойгу називають кілька: його обіцянки Путіну захопити Україну за кілька днів лише силами професійної армії, дезінформування глави РФ про "проросійські настрої" в Україні, військову некомпетентність міністра, який не має профільної освіти.

З негласної відставки Шойгу на тимчасово окупованих територіях Херсонської області загострилася "боротьба за владу" між ставлениками міністра та співробітниками Федеральної служби безпеки РФ, додали у ЦПД. Там вважають, що люди Шойгу помстилися ФСБ за обшуки, коли не попередили їх про удари Збройних Сил України по казармах.

Люди Шойгу за бюджетні гроші наймають піарників для розповсюдження публікацій з перекладення відповідальності за провал війни проти України з міноборони на ФСБ, вважають у РНБО. ФСБ у відповідь викладає в Мережу факти про непідготовленість до війни чиновників міноборони та корупцію в оточенні Шойгу.

Шойгу ще не відправлено у відставку тільки через те, що Путін у "важкий час" не хоче міняти міністра оборони, але, як тільки буде підібрано іншу кандидатуру, Шойгу замінять, заявляє ЦПД з посиланням на близькі до Генерального штабу РФ джерела.