Аналітики зазначають, що батальйони можуть сформуватися із 34 тисяч новоприбулих військовослужбовців.

Кремль наказав регіонам РФ формувати добровольчі батальйони для участі у війні в Україні замість оголошення часткової чи повної мобілізації у Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що РосЗМІ повідомили про створення або розгортання так званих добровольчих батальйонів у Курській області, Приморському краю, Республіці Башкортостан, Республіці Чувашія, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москва, Пермській, Нижегородській та Оренбурзькій областях та формувань добровольчих підрозділів у Тюменській області. За 6-місячний контракт у Росії пропонують зарплату від 3750 до 6000 доларів США.

Як зазначають аналітики інституту, батальйони можуть сформуватися з 34 тисяч новоприбулих військовослужбовців, якщо кожен регіон РФ створить хоча б одну військову частину чисельністю 400 осіб.

Також повідомляється, що російська окупаційна влада посилює матеріальну підтримку цивільних осіб, які працюють в окупованій Україні.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація про можливе оголошення Росією війни чи мобілізацію вже 15 липня. Саме цього дня відбудуться позачергові засідання Держдуми та Ради федерації, на яких розглянуть "важливі урядові ініціативи".