Депутати від партії Голос подарували міністру дві гвоздики - той у відповідь звинуватив їх у "дешевому піарі".

Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову у Верховній Раді вручили похоронні квіти від родичів померлого від COVID-19 чоловіка. Ситуація розгорнулася під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю, 16 квітня.

Нардеп від партії Голос Ольга Стефанішина зазначила, що сьогодні в Києві ховають 68-річного чоловіка, який помер від COVID-19. За її словами, хоч він і був хворий на цукровий діабет, але почувався добре. Три тижні тому чоловік прийшов до сімейного лікаря, щоб провакцинуватися від коронавірусу, але йому відповіли, що вакцини немає. Через кілька днів він захворів і помер.

Стефанішина звинуватила у трагедії Степанова, оскільки в Україну не поставили вакцини. Депутат принесла до трибуни парламенту квіти з чорною стрічкою, зазначивши: "Це вам похоронні квіти, які родичі померлого вам передали".

Нардер поставила їх на трибуну Ради, але через кілька хвилин депутат з фракції Слуга народу Галина Третьякова їх прибрала.

У свою чергу Степанов сказав, звертаючись до Стефанішиної, щоб вона для себе відповіла, що саме вона зробила для того, щоб цих смертей від COVID-19 не було.

"Не треба маніпулювати смертями людей. COVID-19 - це важка хвороба, яка забирає життя. Не треба використовувати смерті людей для маніпуляцій і свого дешевого піару", - говорить міністр.

Під час його заяви депутати фракції Голос скандували: "Ганьба".