Після розголосу ситуації у ЗМІ силовики розповіли, що екс-президента додали до бази на запит ДБР ще 14 січня.

В Міністерстві внутрішніх справ України пояснили, як п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко потрапив в інформаційно-пошукову систему відомства. Про це йдеться на сайті МВС.

"Петро Порошенко був оголошений у розшук за запитом ДБР. Відповідна інформація 14 січня була розміщена в інформаційно-пошуковій системі на виконання ухвали суду і постанови слідчих Державного бюро розслідувань. Сьогодні, 17 січня, вона була видалена", — йдеться в повідомленні МВС.

Порошенко, розшук

Також зазначається, що підставою для внесення відомостей щодо політика до бази розшуку стали ухвала Печерського райсуду від 24 грудня 2021 року щодо затримання підозрюваного та постанова ГСУ ДБР від 24 грудня 2021 року про оголошення Порошенка в розшук.

І хоча станом на 18:00 17 січня від ініціатора не надходило звернень щодо відміни оголошення особи у розшук, як це передбачено законом, але зважаючи на те, що сьогодні Порошенко прибув на засідання Печерського районного суду, інформація про розшук політика була видалена, повідомляють в МВС.