Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що Україна не буде зупиняти вакцинацію препаратом Covishield, передає УНН.

“Ми на сьогодні зробили 62 тисячі щеплень. На всі 62 тисячі щеплень у нас зафіксовано 362 (випадки - ред.) побічної реакції, це легкі реакції і тільки дві з них, які потребували догляду медичних працівників нетривалий час. Жодних тромбозів у нас зафіксовано не було”, — сказав він.

Степанов додає, що жодна країна не буде відмовлятися від вакцинації, тому що користь від вакцини значно вища ніж побічні ефекти.

“Щодо провідних країн світу, наприклад, британський регулятор, який є найбільш жорстким регулятором в світі, вже чітко заявив, що вони не збираються призупиняти вакцинацію вакциною Астрозенека, що немає жодного підтвердження і зв’язку між вакцинацією та відповідно тромбозом. Так само заявила і Канада, мені здається, що так само заявлять і Європейські країни найближчим часом”, — прокоментував міністр.

І якщо говорити про користь і ризик, то користь від вакцинації набагато перевищує будь-які реакції і побічні ефекти, які на сьогоднішній день фіксуються, вказує він.

В Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19, першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Перша партія вакцин від коронавірусу прибула в Україну 23 лютого. Вакцина летіла з Індії, з зупинкою у Стамбулі. 21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (Covishield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.Вакциною Covishield зробив щеплення міністр Степанов собі та своїм батькам.

Станом на 16 березня в черзі на вакцинацію майже 270 тис. українців.