Надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту, побоюються в Пентагоні.

Влада США відмовилася надати Україні сучасні розвідувально-ударні безпілотники Gray Eagle MQ-1C. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Видання нагадало, що кілька місяців тому члени Конгресу від обох партій закликали Білий дім передати Україні безпілотники, які можуть літати понад 24 години, у тому числі і Gray Eagle MQ-1C. Проте таке рішення не було ухвалено.

"Це позбавляє Україну сучасного озброєння, про яке Київ просив протягом багатьох місяців. Пентагон відхилив запит, побоюючись, що надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту і дати сигнал Москві, що США надають зброю, яка може бути націлена на позиції на території Росії", - йдеться у повідомленні.

Наголошується на тому, що побоювання щодо того, що технології на борту безпілотника можуть бути вкрадені на полі бою, не були центральним аспектом рішення.

"Представник General Atomics, яка виробляє Grey Eagle, підтвердив, що компанія була проінформована про рішення, але відмовився коментувати подробиці. Представники Пентагону не дали негайних коментарів", - пише видання.