Інвестиції та збільшення інвестиційної активності можуть стати драйвером розвитку економічних відносин між країнами, вважає Шмигаль.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у рамках робочої поїздки до Королівства Швеція провів зустріч з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, на якій сторони домовилися про розвиток двосторонніх відносин між країнами. Про це в середу, 13 жовтня, повідомляє прес-служба уряду.

Окремо глава українського уряду наголосив на підтримці, надану урядом Швеції для впровадження реформи децентралізації та подякував за допомогу, яку вони надають через шведське Агентство з радіаційної безпеки для українських атомних електростанцій.

"Диверсифікація джерел ядерного палива є одним з наших пріоритетів у контексті забезпечення енергетичної безпеки. Крім того, Україна виконала всі технічні умови для інтеграції об'єднаної енергосистеми в європейську мережу ENTSO-E. Для нас це стане важливим кроком у напрямку енергонезалежності", - сказав Шмигаль.

Сторони підняли питання співпраці у сфері утилізації та переробки сміття. Глава українського уряду зазначив, що досвід і передові технології шведських компаній можуть посприяти вдосконаленню системи утилізації в Україні.

"Заохочуємо шведські компанії до продовження реалізації спільних проектів в Україні, зокрема користуючись перевагами закону про так звані "інвестиційні няні", - зазначив глава українського уряду.

Шмигаль закликав шведські компанії до продовження реалізації спільних проектів в Україні і наголосив, що Київ готовий надалі розвивати співробітництво в галузі інформаційних технологій, зокрема в цифровізації і посиленні кібербезпеки.