Російські війська остаточно втратили контроль над стратегічно важливим містом Лиман у Донецькій області й, імовірно, зазнали значних втрат.

Це чергова невдача росії, яка посилить тиск на командування армії рф. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії, пише УНН.

"1 жовтня 2022 року російські війська в місті Лиман Донецької області відступили перед українським наступом. Імовірно, Лиман захищали неукомплектовані підрозділи Західного та Центрального військових округів росії, а також контингентів добровільно мобілізованих резервістів. Сили, ймовірно, зазнали значних втрат, коли відійшли єдиною дорогою з міста, яка все ще була під контролем росіян", – ідеться у повідомленні.

Як повідомила британська розвідка, Лиман важливий з оперативного погляду, оскільки контролює основну дорогу через річку Сіверський Донець, за якою росія намагається зміцнити свою оборону.

"Вихід росії з Лимана також є серйозною політичною невдачею, враховуючи, що він розташований у Донецькій області – регіоні, який росія нібито мала на меті "звільнити" і намагалася незаконно анексувати. Виведення призвело до чергової хвилі публічної критики російського військового керівництва з боку високопосадовців. Подальші втрати території, імовірно, призведуть до посилення цієї публічної критики та посилять тиск на вище командування", – ідеться у звіті.