Стрілок, який убив, зокрема, товаришів по службі, раптово відмовився від своїх показань і змінив адвоката.

Нацгвардієць Артем Рябчук, який розстріляв своїх товаришів по службі у Дніпрі, відмовився від усіх своїх колишніх показань. Про це повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

"Сьогодні завдяки підтримці громадськості, яка зібрала кошти для захисту дніпропетровського стрілка Артема Рябчука, було залучено адвокатів із позасистеми (тобто небезоплатно). Сьогодні також Артем Рябчук відмовився від усіх показань, які були взяті з його слів під примусом і погрозами! Справа набуває гіперскандальних обертів!" - написав він у Telegram.

Новий адвокат нібито вже заявив, що вважає підзахисного потерпілим, пише Страна.

"Мною була подана заява про внесення до ЄРДР даних про те, щоб було відкрито провадження за чотирма статтями КК, де я вимагаю визнати Артема потерпілим", - цитує видання адвоката.

Адвокат згадав ст. 406 (Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями), ст. 408 (Дезертирство), ст. 425 (Халатне ставлення до служби), ст. 426 (Перевищення влади).

"Усе те, що він (Рябчук, - ред.) дав у своїх показаннях, має розслідуватися в іншому кримінальному провадженні щодо посадових осіб військової частини", - додав захисник.

 

Telegram/Ігор Мосійчук