Поліція відкрила провадження про розповсюдження порнографії у зв’язку з тим, що 8-річна модель та 13-річний блогер оголосили, в соціальних мережах, що в них почався “роман”.

Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі поліції Київської області.

“За ч.1 ст.301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів — ред.) відкрито кримінальне провадження”, — сказали в пресслужбі.

Також в поліції повідомили, що матір дівчинки вже допитали.

“Мати дівчинки заперечує сексуальні стосунки між дітьми”, — додали в пресслужбі.

В поліції розповіли, що за словами матері діти познайомилися на зустрічі з підписниками дівчинки та в такий спосіб вирішили просувати свої соціальні мережі. Діти товаришують, фото постановочні.

Серед користувачів соцмереж викликала обурення оприлюднена цими вихідними інформація про “стосунки” дівчинки 8 років та її 13-річного хлопця. Занепокоїв українців не стільки факт “роману”, скільки контент, що публікували юні блогери — напівоголені фото дітей та їхні поцілунки на камеру збирали тисячі лайків та переглядів.

У соцмережах обурені зокрема поведінкою матері дівчини, яка, за повідомленнями деяких користувачів, активно займається іміджем своєї дитини.

На думку психолога, такий “роман” юних блогерів не є нормою та може стати психоемоційною травмою для дітей.

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба напередодні повідомив, що звернувся до міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури та кіберполіції через розповсюджену в соцмережах інформацію щодо “роман” 8-річної блогерки та її 13-річного хлопця, а також відповідний контент.

Окрім того, Кулеба заявив, що регулювати контент у соцмережах, який може зашкодити дітям, можна за допомогою законодавчих змін, а також посилення ролі правоохоронців.