ЗСУ виконують потужне завдання щодо знищення ворога, але це, на жаль, не можна зробити швидко, тому що "Росія – велика колоніальна країна", зазначив секретар РНБО.

Російський президент Володимир Путін не має наміру зупинятися у загарбницькій війні проти України, але його країні потрібен перепочинок. Про це сказав секретар РНБО України Олексій Данілов в інтерв'ю польській газеті Wyborcza, оприлюдненому напередодні.

"Потрібно розуміти, що Володимир Путін поставив усе на одну карту – карту війни з Україною. Сподіватися, що він зупиниться і не спробує довести її до логічного кінця, – самообман. Сьогодні Путін хоче відпочити, бачачи, що росіяни "згоряють", але ми знаємо, як важко сьогодні працює їхній військово-промисловий комплекс, знаємо кількість танків і ракет, якими вони оснащені", – заявив Данілов.

За його словами, ЗСУ виконують потужне завдання щодо знищення ворога, але це, на жаль, не можна зробити швидко, тому що "Росія – велика колоніальна країна".

"Перемогти Росію буде непростим завданням. Але ми усвідомлюємо, що сьогодні боремося не лише за себе, а й за Європу", – додав секретар РНБО.

Данілов вважає, що "Путін поспішає", бо ще два-три роки – і буде зовсім нове покоління, яке будуватиме Україну.

Також він висловив думку в краху Росії за нинішнього покоління: "Я впевнений у цьому. Ми побачимо вільну Ічкерію, Татарстан і, можливо, інші території".