Володимир Путін вимагає, щоб Україна визнала російську анексію Криму, а також відмовилася вступати до НАТО.

Президент РФ Володимир Путін знову виступив із "ультиматумом" на адресу України. Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, 22 лютого.

"Ці питання ми обговорювали під час зустрічей з нашими європейськими партнерами і, власне, з нашими американськими партнерами ми теж говорили про це неодноразово. На мою думку, публічно це не звучало, але я скажу. Звичайно, питання звучить, що ж з обох боків або з боку Києва має статися, щоб ситуація, на нашу думку, вважалася врегульованою у довгостроковій європейській перспективі, і щоб ми могли жити спокійно… Ну я вам цю страшну розкрию: перше, що необхідно зробити всім, - це визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та у Криму", - сказав Путін.

Другою вимогою Путіна є те, що Україна має сама відмовитися від вступу до НАТО.

Третьою вимогою Путін називає "демілітаризацію" України. Він стверджує, нібито вирішення проблеми Донбасу вже "стало неактуальним".

"Все, про що було сказано вище, можна в одну секунду перевернути, якщо наші так звані партнери накачуватимуть сьогоднішню київську владу сучасними видами зброї. Тому найголовніший пункт - це відомий ступінь демілітаризації сьогоднішньої України, оскільки це єдиний об'єктивно контрольований фактор, який можна спостерігати і на який можна реагувати", - стверджує Путін.