Порошенко вирішив судитися з журналістом Дмитром Гордоном через звинувачення у тому, що він у 2014 році, нібито через змову з президентом РФ Володимиром Путіним дав військовим наказ залишити Маріуполь.

Адвокати лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка подали до Шевченківського районного суду Києва позовну заяву проти журналіста Дмитра Гордона, вимагаючи визнати поширену інформацію недостовірною. Про це в четвер, 17 червня, повідомила прес-служба політсили.

"Гордону пред'явлені вимоги про визнання поширеної ним інформації недостовірною. Звичайні в таких випадках додаткові вимоги, щоб суд зобов'язав відповідача особисто спростувати наклепницькі твердження в ефірі того ж ЗМІ, у якому вони були зроблені, не заявлені. Це пов'язано з тим, що вибачення Гордона не становлять інтересу для позивача і вже не можуть нічого змінити", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що вимоги грошової компенсації моральної шкоди теж не заявлялися.

"Сам факт публічного спотворення обставин захоплення і звільнення Маріуполя у 2014 році має принципове значення для суспільства. Ми готові дати відповідачеві можливість зосередитися на поясненнях з основних питань, не відволікаючись на обговорення суми відшкодування", - додав адвокат Ілля Новіков.

У прес-службі зазначають, що захоплення Маріуполя російськими найманцями відбулося в травні 2014 року до президентських виборів.

"У червні Порошенко приніс присягу як п'ятий президент України, і через тиждень Маріуполь був остаточно звільнений. Ніякого наказу про залишення українською армією Маріуполя і виведення військ не було. Відразу після скандального ефіру, коли багато коментаторів вказували Гордону на очевидну хибність його слів, він публічно відмовився визнати свою неправоту і випустив відео, у якому стверджував, що готовий з'явитися в суд", - підкреслив адвокат.