Печерський райсуд Києва раніше зобов'язав Порошенка здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон.

П'ятий президент України Петро Порошенко, згідно з рішенням суду, зобов'язаний здати до відповідних органів державної влади документи для виїзду за кордон, але цього ще не зробив. Про це повідомляє ДБР у понеділок, 24 січня.

"Щодо чергових інформаційних маніпуляцій навколо питання виїзду за кордон підозрюваного - народного депутата України Порошенка… 19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенку П. А. запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання… зокрема, здати на зберігання у відповідні органи державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право виїзду з України та в'їзд до України", - йдеться у повідомленні.

У ДБР додали, що "за таких обставин підозрюваний Порошенко зобов'язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України".

"Однак до цього часу це зобов'язання підозрюваний не виконав", - резюмували в ДБР.