Чоловік урятував тварин, ризикуючи власним життям. Йому навіть довелося йти пішки 50 кілометрів із сотнями овець.

Володимир Альохін багато років розводив овець у Павлівці Донецької області. У рідному селі чоловіка зараз точаться бої, його житло зруйнували російські війська, тварин вдалося врятувати частково. Про це повідомляє Суспільне Луцьк.

У Павлівці стадо налічувало 520 голів. До Волині дісталося близько 400 овець.

"У мене 100 голів лягло за один постріл. Мінометний обстріл, коли був. На пасовищі я стояв, намагався відігнати, але влучило", - згадує Володимир Альохін.

 Уціліле стадо із зони бойових дій чоловік гнав пішки понад 50 кілометрів. А на Волинь свою отару вівчар привіз уже вантажівкою для тварин. Оселився в селі Новостав, що неподалік Луцька.

Пастуху із Донбасу допомагає волинський фермер Василь Мельник. Їхні вівці тепер в одному стаді і де чиї, кажуть чоловіки, не знають.

"Я йому запропонував приїхати до мене. Він довго думав, бо далеко їхати. Ми допомогли йому, і він приїхав до нас. Він не те, що працьовитий, він - орач. Горою стоїть за Україну. З росіянами не захотів жити і приїхав до нас", - каже Василь Мельник.

Випасати стадо допомагають Люся та Рошен, двоє псів вівчарської породи бордер-колі, яких вівчар теж перевіз із Донбасу.

Умови на цьому пасовищі для породи, виведеної в гірській місцевості, є хорошими, розповідає Володимир. Тут протікає вода і більше зелені, ніж на сході України. Водночас, каже вівчар, клімат надто вологий. Деякі тварини стали хворіти на грибкові захворювання.

Поки, каже Володимир Альохін, господарюватимуть із Василем спільно. Навесні домовилися весь приплід поділити порівну.