Михайло Подоляк в ефірі ток-шоу запевнив, що Офіс президента не вдається до цензури в ЗМІ і не втручається в роботу журналістів.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ОП не втручається в редакційну політику ЗМІ. Про це він сказав в в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

"Той, хто йде по шляху цензурування інформаційного простору, допускає фундаментальну помилку, він сам себе рано чи пізно втопить у скандалах, це безглузда стратегія. У нас цієї стратегії точно немає <...> У нас немає і не буде втручання в роботу тієї чи іншої редакції", - заявив Подоляк.

Також Подоляк розповів, що влада може готувати своїх спікерів до того чи іншого ефіру, щоб вони були "глибоко в матеріалі". За його словами, це загальноприйнята практика в усьому світі.

"Ми не втручаємося в роботу журналістів, ми просимо їх дотримуватися паритету і вести збалансовану дискусію", - додав він.

Відповідаючи на питання, що стосується недавньої заяви ведучої Суспільного Мирослави Барчук про контроль з боку ОП участі народних депутатів від фракції Слуга народу в телевізійних ефірах, Подоляк сказав, що з журналісткою зв'язувався працівник не Офісу президента, а апарату Верховної Ради.

Радник глави ОП відзначив, що працівники комунікаційної команди Слуги народу говорили, не яку тему треба обговорювати, а мова йшла про те, щоб участь у програмі взяв не один, а двоє депутатів від Слуги народу.