Правоохоронці стверджують, що фігурант неодноразово потрапляв в їхнє поле зору за хуліганство, незаконне поводження зі зброєю та насильство щодо співробітників поліції.

В Одеській області за підозрою у вимаганні великої суми грошей затриманий відомий активіст 44-річний Євген Резвушкін. Про це в четвер, 3 червня, повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що підозрюваний, прикриваючись громадською діяльністю, вимагав у жінки-підприємниці щомісячну плату - 80 тис. грн - за так зване кришування бізнесу.

У поліції повідомляють, що за невиконання своєї вимоги той нібито погрожував 39-річній потерпілій фізичною розправою і знищенням її майна.

"Жінка звернулася в поліцію. Збором доказової бази протиправної діяльності зловмисника зайнялися оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно зі співробітниками Одеського районного управління поліції №2 під процесуальним керівництвом Біляївського окружної прокуратури", - сказано в повідомленні.

У четвер під час силової підтримки спецпідрозділу КОРД чоловіка затримали відразу після отримання другої частини грошей, які він вимагав від потерпілої.

Правоохоронці зазначають, що фігурант неодноразово потрапляв в їхнє поле зору за хуліганство, незаконне поводження зі зброєю та насильство щодо співробітників поліції.

Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання і роботи правоохоронці вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, та інші речові докази його протиправної діяльності.

Зараз вирішується питання про оголошення фігуранту підозри у вимаганні та затримання його згідно зі ст. 208 Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.