Україні не назвали рік, коли країна зможе отримати членство в Альянсі. Про це заявив міністр закордонних справ України за підсумками візиту української делегації у Брюссель, спілкуючись з користувачами Facebook, пише УНН.

“Все було дуже добре. І позитивно. Єдиний недолік, скажу чесно, рік коли Україна стане членом НАТО нам не сказали. Хоча ми запитували. Але абсолютно чітко було підтверджено, що дискусія про те, коли і як Україна стане членом НАТО – це виключно дискусія, яка має відбуватись і відбуватиметься між Україною і НАТО”, - сказав міністр.

Кулеба нагадав, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив дуже принципову позицію щодо питання вступу України до НАТО.

Він додав, що на переговорах йшлося не лише про євроатлантичну інтеграцію України, але і про «вирішення дуже конкретних питань задля зміцнення Збройних Сил України завдяки співпраці з Альянсом і його державами-членами».

Українська влада та західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На тлі цього президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв'язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна та Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити до НАТО.