Термін дії ціни, встановлений раніше Кабміном, закінчується 31 березня. Дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн за кубометр Міненерго продовжувати не планує.

Вартість газу від НАК Нафтогаз України з 1 квітня 2021 року формуватиметься на ринкових принципах. Цінові пропозиції постачальників будуть значно відрізнятися, повідомляється на сайтікомпанії.

У Нафтогазі відзначили, що з 1 лютого поточного року була встановлена ​​гранична ціна на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр. Період дії цієї ціни завершується 31 березня.

"Уже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових принципах, і цінові пропозиції постачальників, враховуючи піврічний досвід роботи вільного ринку газу, будуть значно відрізнятися", - заявили в компанії.

Тим часом Міненерго не планує продовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 гривні за кубометр, встановлене урядом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому в міністерстві відзначили, що нововведення не спричинить підвищення вартості "блакитного палива", і його ціна в річних контрактах для населення не перевищуватиме нинішній рівень