Керівник Запорізької ОВА (ОВА) Олександр Старух під час прямого ефіру "Freedom UA" повідомив, що в області окупанти "віджимають" бізнес у людей, в курортних містах - бази відпочинку. Про це інформує УНН.

Очільник регіону зауважує, що на тимчасово окупованих територіях ситуація залишається ускладненою. Крім цього, армія окупанта продовжує тероризувати місцеве населення. Більш того, намагаються “віджимати” бізнес у людей, в курортних містах — бази відпочинку, крадуть техніку тощо.

“Території зазнають великих збитків, тому що окупанти продовжують грабувати, займатися мародерством. А наші південні райони завжди жили та заробляли саме в курортний сезон. Наразі йде війна, курортного сезону не буде. А ті люди, які там залишилися, для них можуть настати важкі часи”, — заявив Старух.

Наприклад, у Бердянську з березня немає газопостачання, в Приморську теж. Немає нормальної ціни і на сільськогосподарські продукти. Якщо раніше все це розвозилося по всій Україні, то зараз окупанти намагаються примусити фермерів продавати зерно і овочі забезцінь.