На Миколаївщині проблеми з електропостачанням та мобільним зв’язком.

Але попри ранкові атаки вороги на по об’єктах енергопостачання, лікарні в області працюють безперебійно, заклади оснащені генераторами. Про це повідомила голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва, передає УНН.

"На зараз маємо проблем з електропостачанням та мобільним зв’язком. Близько 190 тис. абонентів на Миколаївщині, в тому числі й в обласному центрі, залишилися без світла. Наші фахівці вже працюють над ліквідацією наслідків і відновленням електропостачання. Впевнена, що якнайшвидше світло буде відновлене", - повідомила Замазєєва у Telegram.

Разом з тим, з її слів, є питання, які вже вирішують.

«Акцентуємо увагу на безперебійній роботі нашої медичної системи. На постійному зв’язку з усіма нашими екстреними службами, ОВА та головою облздраву Максимом Безносенко. В лікарнях запустили генератори, які, в першу чергу, забезпечують роботу основної критичної інфраструктури медзакладів (реанімації, апарати ШВЛ, діалізу та ін). Підвезли додаткове паливо для їх безперебійної роботи. Там де через необхідність економії напруги не задіяні харчоблоки, харчування організоване шляхом забезпечення сухпайками. У деяких лікарнях розгорнули прилади, які працюють на альтернативних джерелах живлення», – повідомила Замазєєва.

Також додатково опрацьовується необхідність збільшення, на майбутнє, запасів пального та ще декілька варіантів забезпечення медичних об’єктів привізним гарячим харчуванням.