Розбираємося, хто такий Денис Монастирський - кандидат на посаду глави МВС


Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков подав у відставку. Його місце може зайняти керівник комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Біографія

Денис Анатолійович Монастирський народився 12 червня 1980 року в місті Хмельницький. У 2006 році він закінчив Інститут держави і права ім. Корецького НАН України.

З 2002 року працював помічником-консультантом народного депутата Віталія Олуйко від фракції "Народна партія", а з 2014 обіймав цю ж посаду у Антона Геращенка від фракції "Народний фронт". З 2006 року Монастирський також є членом правління об'єднання "У майбутнє через культуру".

З 2015 по 2019 рік працював експертом з питань реформування правоохоронної і судової системи Аналітичного центру «Український інститут майбутнього». Директором цього напрямку на той момент був Антон Геращенко.

Крім того, з 2007 по 2017 рік Денис Монастирський працював в таких юридичних компаніях, як Hillmont Partners, Global Ties KC і "Лігал Консалтинг".

З вересня 2019 року Монастирський є народним депутатом Верховної Ради України. Він був обраний під №19 за списками "Слуги народу". Також він обіймає посаду голови Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Автор (співавтор) 25 наукових публікацій, трьох навчальних посібників ( "Нормотворчість в юридичних клініках", "Правознавство" і "Правове лист"), а також близько 70 законопроектів, поданих до Верховної Ради України.

Сім'я та інтереси

Денис Монастирський одружений. Його дружина Жанна Монастирська працює фахівцем юридичного відділу Управління правового забезпечення ГБР. Пара виховує двох синів - Павла і Михайла.

Кандидат на посаду міністра МВС захоплюється книгами, походами, а також відпочинком на природі біля річки. Крім того, Монастирському імпонує творчість Володимира Висоцького

"Щось невловимо харизматичне в його голосі і манері виконання, то на зламі епох, то вільний і одночасно смішне. Такий він - класик, з яким наполегливо боролася влада, відчужувала частина інтелігенції і потайки слухав народ ", - про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

 

Миллионер, любитель походов и Высоцкого: кто такой кандидат в министры МВД Денис Монастырский - 1 - изображение

 

Що в декларації


Згідно з декларацією, поданою Денисом Монастирським в 2021 році, він і його дружина Жанна володіють двома земельними ділянками. Перший, площею 1500 квадратних метрів, знаходиться в селі Масівці, Хмельницької області; другий, площею 600 квадратних метрів, в Хмельницькому. Обидві ділянки зареєстровані на дружину Монастирського.

Крім того, сімейна пара володіє приватним будинком в селі Масівці, площею 78 квадратних метрів. У Києві вони знімають квартиру площею 100 квадратних метрів. Також Денис Монастирський володіє квартирою в місті Хмельницький загальною площею 33,3 квадратних метра.

У кандидата на посаду міністра МВС є два автомобілі: Suzuki SX4 (2008 року випуску) і Kia Sportage (2017 року випуску).

За 2020 рік Жанна Монастирська отримала 1 мільйон 102 тисячі і 8 гривень заробітної плати. Денис Монастирський за аналогічний період заробив 537 тисяч 225 гривень. Ще 1 мільйон 519 тисяч 840 гривень Денис Монастирський отримав від продажу майна.

На рахунках у подружжя 593 тисяч 610 гривень, ще 2 мільйони 730 тисяч гривень вони зберігають готівкою.