На цей момент, за словами міського голови, в Ірпені залишається близько 3,5 тисячі жителів. Але це неточна цифра.
 

Мер Ірпеня Олександр Маркушин заявив, що протягом щонайменше місяця жителям звільненого міста не можна повертатися додому. Про це він повідомив на брифінгу в Українському медіацентрі.
 
"Хочу звернутися до наших містдян. Не повертаємося поки що в місто, це небезпечно. Я скажу, коли повернутися. Але найближчого місяця точно повертатися не можна. Дайте нам час подолати ворога. Не буває вільного Ірпеня без вільної Бучі, Ворзеля та Гостомеля. Тому що звідти йдуть на нас обстріли. Коли ми звільнимо ці міста, нам буде легше працювати над відновленням міста", – наголосив Маркушин.
 
За його словами, у місті діє суворий пропускний режим, який не буде пускати туди жителів, щоб не наражати їх на небезпеку.
 
Після того як у місті стане безпечно, міська влада відновлюватиме критичну інфраструктуру.
 
"Ірпінь на 100% перебуває під контролем українських військових, але нас постійно обстрілюють із районів Бучі, Ворзеля. Ірпінь страждає від обстрілів Градів, мінометів, важкої артилерії, частково нас обстрілюють із танків і стрілецької зброї", – сказав Маркушин.
 
За його словами, російські війська обстрілюють все місто, але особливий удар припадає на частину району Синергії, Стоянки, Романівки і БМУ.
 
"Щоб було зрозуміло: район за напрямком Ворзеля, район за напрямком Житомирської траси, романівський напрямок і напрямок із Гостомеля. Тому що територія окупована тимчасово російськими військами", – додав мер.
 
Також Маркушин наголосив, що російські окупанти частково замінували парки міста, їх вони розмінували. Наразі перевіряються ліси поблизу.
 
На цей момент в Ірпені залишається близько 3,5 тисячі жителів. Але це неточна цифра, адже можуть бути люди в підвалах на території, яку захопили російські війська.
 
Нагадаємо, раніше Маркушин озвучив кількість жертв серед мирних і військових у результаті окупації Ірпеня.
 
Додамо, 28 березня Ірпінь звільнили від російських окупантів. Більшість мешканців евакуювали з міста.