В урядах російських регіонів повідомляють, що люди самі виявили бажання повернутися додому, їм "надано таку можливість".

Біженці із так званої "ДНР", т.зв."ЛНР" та з підконтрольної Росії території України почали повертатися додому, повідомляє РБК–РУ

Повідомляється, що влада низки регіонів Росії почала організовано повертати біженців на батьківщину. Зокрема, уряд Псковської області спільно з РЖД у середині серпня організував перевезення до Маріуполя 57 біженців, які проживали у пунктах тимчасового розміщення (ПТР).

"Усім, хто виїжджають, надано транспортну допомогу для переміщення, а також для провезення багажу і гуманітарної допомоги. Усі, хто виїжджає у т.зв."ДНР" і т.зв."ЛНР", були забезпечені продуктовими наборами і водою", – повідомили у прес-службі.

Зазначається, що люди самі виявили бажання виїхати із ПТР, бо "планували зробити ремонт своїх будинків у місті Маріуполь до настання осінньо-зимового періоду", водночас у багатьох на території т.зв."ДНР" залишилися літні батьки.

"Організовано повертаються до місць постійного проживання" також біженці, які проживали у Волгоградській області. З регіональних ПТР назад у т.зв."ЛНР" та т.зв."ДНР" відбули понад 80 осіб, повідомили РБК у комітеті у справах територіальних утворень, внутрішньої та інформаційної політики Волгоградської області.

"Черга при цьому не формується, для всіх охочих організовується максимально швидкий від'їзд", – наголосили у комітеті.

У прес-службі адміністрації Ленінградської області розповіли РБК, що у ПТР регіону "передбачена можливість для громадян, які залишили території т.зв."ДНР", т.зв."ЛНР" та окремих районів України, висловити намір повернутися на місця постійного проживання".

РБК наводить аналогічні дані з інших регіонів РФ.