Київ готовий до контактів, але українська дипломатія не піде на поступки щодо принципових для держави питань, сказав глава МЗС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба проведе очні переговори зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим 10 березня у турецькій Анталії. Про це повідомив голова вітчизняного МЗС у відеозверненні увечері у понеділок, 7 березня.

"Я вас запевняю, ми готові до переговорів, але українська дипломатія не піде на поступки щодо принципових питань для держави", - сказав він.

Водночас в інтерв'ю Reuters зазначив, що Україна хоче прямих переговорів між президентами України та Росії Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

"Наш президент нічого не боїться, зокрема прямої зустрічі з Путіним. Якщо Путін теж не боїться, нехай приходить на зустріч, нехай сідають і говорять", - сказав український дипломат.

У своєму зверненні до співгромадян Кулеба також повідомив, що Київ продовжує працювати над посиленням санкцій проти РФ і визнав, що не всі в Європі хочуть запроваджувати обмеження. Так, за його словами, європейці не знайшли альтернативи російським газу та нафти, ембарго на них поки що не буде.

Також міністр наголосив на важливості першого слухання у міжнародному суді ООН за позовом України проти РФ у справі про порушення конвенції про геноцид.

"Дипломатія робить все, щоб РФ була ізольована від усього світу", – запевнив він.