Мета України – щоб припинився вогонь, щоб звільнили території та щоб вирішилися всі гуманітарні катастрофи, створені армією РФ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що його очікування від зустрічі із главою МЗС України Сергієм Лавровим – стримані.

"Я не покладаю на них (переговори. – Ред.) якихось завищених очікувань, але безумовно будемо вичавлювати по максимуму", – заявив він.

Водночас Кулеба зазначив, що завдяки діям сил оборони України і спільним скоординованим діям з партнерами щодо введення санкцій, підтримки оборони України, ізоляції Росії він їде на ці переговори із сильною позицією.

"Ми сильні, ми впевнені в собі, будемо вичавлювати максимум на користь України й українського народу. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання. Це залежить і в тому числі, з якими інструкціями і директивами їде на переговори Лавров. Сподіваюся, він підійде до цих переговорів сумлінно, не з пропагандистської перспективи", – заявив міністр.

За його словами, мета України – щоб припинився вогонь, щоб були звільнені території та щоб вирішилися всі гуманітарні катастрофи, створені армією РФ.