У Полтавській області патрульні поліцейські зупинили на трасі рейсовий автобус для перевірки COVID-сертифікатів у пасажирів. Транспортний засіб прямував до Києва.

У відповідь водій і пасажири почали заявляти копам про незаконність подібної зупинки, деякі відмовилися показувати документи про вакцинацію. Відповідне відео опублікував Телеграм-канал PavlovskyNews.

Судячи з запису, обурені пасажири знімали дії патрульних на відео, а водій навіть записав собі їхні дані. Примітно, що під час спілкування маска у водія автобуса була надягнена неправильно. 

На зауваження від пасажирів патрульні відповідали наявністю відповідної постанови Кабінету міністрів. У якийсь момент перевірка документів почалася, проте подивитися їх вдалося далеко не у всіх присутніх в автобусі людей.

Чим закінчився інцидент - не повідомляється.

Нещодавно на залізничному вокзалі Львова патрульні поліцейські намагалися затримати начальника поїзда "Ужгород-Лисичанськ" за неправильно надіту захисну маску - вона не закривала повністю рот і ніс.

Правила міжрегіональних перевезень в Україні з 21 жовтня

11 жовтня Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Так, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу літака і пасажирів одного з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, негативного результату тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, що підтверджено за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатку порталу "Дія";
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який дійсний 72 години.