Керівник політсили, яка привела скандального нардепа в парламент, заявив, що той втратив етичні підстави бути депутатом.

Глава партії Слуга народу і перший заступник глави парламентської фракції Олександр Корнієнко закликав народного депутата Олександра Юрченка, який потрапив у ДТП у Львові під дією наркотиків, скласти мандат. Про це він сказав у п'ятницю, 9 липня, в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

"Очевидно, що Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради. Згідно з Конституцією, дострокове припинення повноважень народного депутата можливе після оголошення обвинувального вироку. Але поки його немає, я закликаю Юрченка добровільно скласти депутатський мандат. Я пропонував йому це зробити ще в минулому році після скандалу з хабарем, але він не послухав. Тому зараз у нього з'явився ще один привід зробити це", - заявив Корнієнко.

Разом з тим він підкреслив, що Нацполіція і Офіс генпрокурора повинні якнайшвидше розслідувати те, що сталося, бо "чим швидше суспільство побачить розстановку всіх юридичних акцентів у цій ситуації, тим краще".

Крім того, Корнієнко нагадав, що майже рік тому Юрченко вже був фігурантом кримінального провадження про хабар, після чого його виключили із Слуги народу, але правоохоронні органи так і не притягнули його до відповідальності.