Місто Ізюм Харківської області перебуває на межі виживання, через активні бойові дії та окупацію території там немає ні світла, ні води, ні тепла, ні зв’язку. Про це повідомляє у своєму Telegram-каналі Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

"Місто Ізюм Харківської області на межі виживання. За підрахунками міської влади, зараз в Ізюмі перебуває близько 15 тисяч цивільних осіб. Через активні бойові дії та окупацію території там немає ні світла, ні води, ні тепла, ні зв’язку. Медичні заклади не працюють, ліків немає", - повідомила Денісова.

За інформацією омбудсвумен, містяни голодують, адже доставити їм продукти харчування наразі неможливо, які і евакуювати їх з міста.

"Місто повністю окуповане - Ізюм став для армії рф логістичним центром: туди стягуються війська, щоб далі вести наступ на Донецьку область", - написала вона.

За інформацією Генштабу станом на 11 квітня, на Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати Харків. в районі Ізюму рашисти намагаються утримати рубежі, що були захоплені раніше.