Члени журі цих країн віддали нашій країні 12 балів. Але в ефірі вказано по 6 балів.

Після гранд-фіналу Євробачення-2022 Грузія та Азербайджан заявили про помилки з балами для України. Про це пише 1news.az.

Члени журі цих країн віддали нашій країні 12 балів. Але в ефірі вказано по 6 балів. Також зазначається, що коли Азербайджан та ще кілька країн мали включатися до прямого ефіру, у цей момент було оголошено, що через технічні труднощі результати оголошуватиме представник Європейського союзу мовлення, а не телеведуча Нармін Салманова.

 

Нармін Салманова заявила, що Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії, як прозвучало в ефірі Євробачення. Більше того, за її словами, жодних технічних проблем не було.

 

"Азербайджан віддав 12 балів Україні, а не Великій Британії. Жодних технічних неполадок з нашого боку не було. З цього питання ведеться розгляд, результати якого будуть представлені до уваги широких мас", - заявила і керівник програми Sabaha saxlamayaq Фаріда Расулова.

 

Громадський мовник Грузії також заявив про помилку в оголошенні балів Україні.

 

"На Євробаченні національне журі Грузії поставило найвищу оцінку - перше місце Україні, що означає 12 балів. Про це свідчить нотаріально засвідчений документ, направлений організаторам Євробачення Громадський мовник Євробачення. Громадський мовник ще раз вітає Україну із заслуженою перемогою", - сказано у заяві грузинського громадського мовника.

 

Поки що організатори Євробачення не відреагували на заяви Азербайджану та Грузії.