З міркувань безпеки військовослужбовців, офіційну інформацію про хід наступу буде надано пізніше.

ЗСУ продовжують наступальні дії на Харківському та Південнобузькому напрямках та звільнили низку населених пунктів, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу в суботу, 10 вересня.

"Продовжується звільнення населених пунктів, тимчасово захоплених російськими окупантами в Харківській області та Південнобузькому напрямку. З міркувань безпеки наших військовослужбовців, офіційна інформація буде надана пізніше", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що протягом доби російські окупанти завдали 9 ракетних та 10 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах України.

На Сіверському, Слов'янському, Харківському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Південнобузькому напрямках противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Ворог продовжує зазнавати втрат. Внаслідок дій Сил оборони на Південнобузькому напрямку втрати підрозділів 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил Росії за попередню добу склали понад 58 осіб убитими.

Зазначається, що серед прибуття до України на посилення особового складу зросла кількість самокаліцтв.

За даними Генштабу, російське керівництво постійно шукає нові джерела поповнення резервів, вербує через групи у соціальних мережах добровольців серед відставних військових у Киргизькій республіці.

У зв'язку з наближенням підрозділів Сил оборони на Херсонщині командування російських військ намагається посилити місто Херсон за рахунок переміщення резервів.

У Новій Каховці загарбники посилили фільтраційні заходи за участю співробітників ФСБ Росії – перевіряють мобільні пристрої, шукають громадян, які допомагають ЗСУ. Схожа ситуація й у Енергодарі Запорізької області.

Сили оборони успішно відбили наступальні дії противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.