Офіс генпрокурора повідомив про підозру екс-главі мінтрансу Миколі Рудьковському як організатору викрадення глави "Нафтогазвидобування".

Служби безпеки України (СБУ) заявила про розкриття викрадення колишнього топ-менеджера газовидобувної компанії, скоєного у 2012 році.

"Досудове слідство встановило, що замовив злочин колишній бізнес-партнер потерпілого. Замовник був народним депутатом України кількох скликань і очолював міністерство транспорту та зв'язку. Задокументовано, що до скоєння злочину він залучив групу виконавців, зокрема і представників кримінального світу", - повідомила в четвер, 25 лютого, прес-служба Служби безпеки України (СБУ) на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як зазначають у СБУ, потерпілого викрали й незаконно позбавили волі на більш ніж три роки, його систематично катували й вимагали сплатити замовникові злочину неіснуючий борг розміром у 200 мільйонів доларів США.

На сайті Офісу генпрокурора вказується, що повідомлено про підозру п'ятьом особам, у тому числі організатору, яких звинувачують у викраденні та катуванні екс-керівника "Нафтогазвидобування", а також у вимаганні грошей від його рідних.

Викрадення Олега Семінського

У повідомленні СБУ йдеться про резонансне викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського.

Як повідомив екснардеп, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі, замовником викрадення Семінського вважають Миколу Рудьковського - народного депутата IV, V, VII скликань, екс-міністра транспорту і зв'язку (2006-2007).

"Організатором викрадення визнано Миколу Рудьковського, колишнього міністра транспорту й депутата від Соцпартії. Серед тих, хто отримав підозру, Деркач (помічник Рудьковського), а також авторитети Молдован, Салават, Мельник (на прізвисько "Довгий"). Також накладено арешт на 25 відсотків акцій компанії "Нафтогазвидобування", які належать Рудьковському", - повідомляє Лещенко.