Бухгалтери відзначають професійне торжество два рази на рік. На міжнародному рівні - 10 листопада, а в Україні - 16 липня.

Відношення до події мають всі, хто пов'язаний з бухгалтерською, економічною або аудиторською діяльністю. Свято відзначають викладачі економічних вузів, студенти та фахівці у сфері бухгалтерського обліку.

18 червня 2004 року президент України Леонід Кучма заснував День бухгалтера в Україні - 16 липня. У 2001 році торжество випадає на п'ятницю.

День бухгалтера 2021: привітання у віршах і прозі

Поздравляем вас сегодня

С Днем бухгалтера, ура!

И конечно, пожелать вам

Пару слов уже пора.

Чтоб отчеты все сдавались,

Дебет с кредитом дружил,

Все балансы составлялись,

А компьютер не тупил.

Будет счастье безграничным,

Приумножится почет,

Станет премия отличной,

И оклад ваш возрастет!

***

Цифры выстроились в ряд.

Всем бухгалтерам: «Виват!»,

Только прибыльных балансов,

Премий, собственных финансов,

Всяких благ, в делах удачи.

Только так, а не иначе.

***

Желаю мирно с цифрами дружить,

Желаю гармоничного баланса,

Желаю полноценной жизнью жить,

В работе — чтобы не перетруждаться.

Пусть будет легким каждодневный труд,

Пусть не страшат отчеты и проверки,

Пусть все невзгоды прочь скорей уйдут.

А от судьбы — эмоций ярких, фейерверков!

***

Ты лучший бухгалтер на свете,

Прими поздравления эти!

Желаю карьерного взлета,

Пусть радость приносит работа

И ввысь возрастает зарплата,

Чтоб жил роскошно, богато,

Чтоб каждое в жизни мгновение

Дарило тебе наслаждение!

***

Вітаю з професійним святом найточніших і прагматичних людей в цьому світі! Бухгалтер - це професія, що вимагає уважності, відповідальності і посидючості, тому хочеться побажати вам терпіння, працьовитості, легкості в роботі, побільше щасливих, спокійних моментів і незабутніх вихідних!

***

Спасибі за ваш професіоналізм, за найточніші розрахунки і просто гідну роботу. Вітаємо з професійним святом-Днем бухгалтера! Будь енергійні, оптимістичні і креативні. Не втрачайте вправність, примножуйте знання, домагайтеся всього задуманого! Зберігайте баланс і гармонію як на роботі, так і в сім'ї!

***

Володарі фінансів, Повелителі дебетів і кредитів, вітаємо вас з вашим професійним святом! Нехай у вас все сходиться, нехай завжди все ладиться, нехай буде поменше звітів, і в радість нехай буде робота. Бажаємо хороших доходів, в душі відмінної погоди!

***

Бухгалтер, милий мій бухгалтер, вітаю тебе з твоїм професійним святом і хочу побажати, щоб дебет завжди сходився з кредитом, а сальдо завжди невимовно радувало, щоб в житті ти ніколи не бачив мінусів, а одні лише плюси і тобі ніколи не довелося ділити і віднімати, а тільки примножувати і плюсувати. Бажаю успіхів на роботі, міцного здоров'я, взаємної любові.