Українська влада має повний перелік так званих "злодіїв в законі", які проживають на території країни, зазначив секретар РНБО.

Секретар РНБО Олексій Данилов розповів, скільки в Україні проживає злодіїв в законі. За його словами, велика їх частина в цей час знаходиться за межами країни. Про це в п'ятницю, 14 травня, він розповів в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

"Велика частина з них виїхала. Двоє людей сидять зараз за гратами. Один - в СІЗО, один чекає депортації", - пояснив Данилов.

За словами Данилова, сьогодні на території України знаходиться 17 злодіїв в законі. Також він зазначив, що влада має повний список цих людей.

"У нас є список цих людей. Вони, як казав класик, "у нас в папках". Наше завдання, щоб жодного злодія в законі не було на території України. Їм немає чого тут робити", - зазначив секретар РНБО.

Він також назвав їхню загальну кількість в усьому світі.

"Загальна кількість - 542. Це не тільки наш облік, а й облік, який ведеться країнами Євросоюзу, облік ФБР, облік, який ведуть наші країни-партнери, які обмінюються з нами цією інформацією", - говорить Данилов.

Він зазначив, що українців - 15 злодіїв в законі, з них сім знаходяться в Україні.

"Проти них були введені санкції", - уточнив Данилов.