росія швидше за все використовує велику кількість іранських дронів-камікадзе Shahed-136, щоб пробити дедалі ефективнішу українську протиповітряну оборону на тлі того, як у рф все більше в дефіциті високоточна зброя великої дальності, йдеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих у Twitter, пише УНН.

"росія, ймовірно, витрачає велику кількість іранських БПЛА Shahed-136, щоб пробити дедалі ефективнішу українську протиповітряну оборону. Швидше за все, вони використовуються як заміна російській високоточній зброї великої дальності, яка стає дедалі дефіцитнішою", - зазначили у британській розвідці.

Як вказують у МО Британії, росія продовжує використовувати іранські безпілотні літальні апарати проти цілей на всій території України. Але, як зазначається, "ці безпілотні літальні апарати повільні, шумні та літають на малих висотах, що дозволяє легко атакувати одиночні літальні апарати звичайними засобами ППО".

У МО Британії вказали, що "зусилля України щодо ураження БПЛА Shahed-136 стають все більш успішними". Офіційні джерела, зокрема Президент Володимир Зеленський, стверджують, що перехоплюється до 85% атак, додали у відомстві.