Українського військового, який повертався зі служби до Києва, вигнали у тамбур нібито через "поганий запах" від нього. Директор філії "Пасажирська компанія" АТ Укрзалізниця" Олександр Петровський у своєму Facebook відреагував на інцидент, передає УНН.

"В голові не вкладалося, щоб наша колега могла слово неввічливе вказати військовослужбовцю. Колега, яка по 20 годин евакуювала маршрутом Харків-Львів людей на піку евакуації, в переповненому потязі наводила лад - нікому й нічого не воняло тоді. Стюарди наші довели, що вони не ніжинки - навіть тендітні дівчата знають, що таке кілька діб на ногах без перепочинку рятувати та допомагати. Повірте, їх неприємний запах не засмутить, хіба що - неприємні люди, які їм заради хайпу приписали образу нашого воїна", - написав Петровський.

За його словами, після перегляду 5-годинного запису з камер спостереження в поїзді стало відомо, що словесна перепалка між військовим та пасажирами трапилася ще навіть до того, як стюард підійшла перевіряти квитки.

"Навпаки, коли стюарди помітили засмученого військового вже у тамбурі - кілька разів зупинялись, пробували заспокоїти, пропонували місця у вагоні 1-го класу. Про те, що саме засмутило воїна, він не повідомляв. Наполягати й допитуватись вважали некоректним", - написав Петровський.

Як зазначив директор філії, залишається невідомим, що саме сказали пасажири військовому.

"Але зрозуміло одне: те, що він почув, його ранило. Нам вистачає поранених героїв на полі бою, і кожен з нас точно має поводитись так, щоб наша поведінка зігрівала та підбадьорювала, а не ображала", - додав він.

В УЗ повідомили, що стюарди та провідники будуть проходити перші тренінги з психологічної допомоги. Також він звернувся до пасажирів та заявив, що, якщо когось дратує запах військового навпроти, то можна пересісти, перейти в інший вагон, або вийти на найближчу станцію та продовжити шлях пішки.