АТ “Укрзалізниця” тимчасово обмежило транзитні перевезення територією України через проведення активних робіт з модернізації інфраструктури. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення компанії.

“У зв’язку з проведенням активних робіт з модернізації інфраструктури АТ "Укрзалізниця“ вимушене запровадити тимчасові обмеження на перевезення транзитних вантажів через територію України”, — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зокрема, зараз тривають роботи з електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон та ремонтно-колійні роботи з модернізації дільниці Знам’янка — Здолбунів. У зв’язку із цим пропускна спроможність у напрямку Польщі знизилася до 350 вагонів на добу.

“Зазначених обсягів недостатньо, щоб забезпечити перевезення у передбачені терміни. Тому було прийнято рішення тимчасово ввести конвенцію на заборону транзитних залізничних перевезень територією України. Після завершення інфраструктурних робіт перевезення буде поновлено та поінформовано клієнтів”, — зазначається в повідомленні.

Зауважується, що пасажирські залізничні перевезення між країнами здійснюватимуться без змін.

На залізниці мало не щомісяця стаються аварії. Основною причиною аварій заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов у вересні називав "повний провал у виконанні ремонтних робіт і робіт з утримання верхньої будови колії, залізничної інфраструктури загалом". Зношена інфраструктура просто не витримує робочого навантаження, вказував він.