В Україні майже повністю відновили мобільний зв'язок після масовних ракетних обстрілів з боку росії. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, пише УНН.

"Зв'язок уже є практично в усіх куточках нашої країни. Мобільна мережа зараз працює в надскладних умовах, адже на сьогодні більшість базових станцій мобільного зв'язку, станцій комутації працюють на внутрішньому живленні", – зазначив голова Держспецзв’язку України Юрій Щиголь.

Крім того, відновлюється зв'язок і на щойно звільнених від російських військ територіях. Так, мобільний зв'язок усіх мобільних операторів з’явився в 10 населених пунктах півдня України. Схожа ситуація і на Харківщині.

Держспецзв'язку закликало усіх громадян обмежити використання мобільного трафіку – вимкнути автозавантаження медіафайлів у месенджерах, перейти зі споживання відео на текстовий контент або хоча б знизити роздільну здатність потокового відео.

"Якщо зараз ваш мобільний оператор недоступний, радимо скористатися національним роумінгом – для цього потрібно в налаштуваннях смартфону вимкнути автоматичний вибір мережі та обрати одну з доступних мереж інших операторів", – повідомили у Держспецзв'язку.