Норвезька авіакомпанія Norwegian тимчасово зупинить польоти над територією України через загрозу вторгнення Росії. Про це повідомили представники авіакомпанії норвезькому телеканалу ТВ2, передає УНН.

"Ми ухвалили це рішення на основі аналізу ситуації з безпекою. І вирішили тимчасово не літати над Україною", - сказав телеканалу представник компанії Есбен Туман.

Зокрема, у авіакомпанії заявили, що вони в основному не мають прямих маршрутів в Україну, але іноді літають над західними частинами України.

Вчора літак авіакомпанії SkyUp із бортовим номером UR-SQO, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). Про це повідомляли пасажири рейса.

Як пояснили у SkyUp, сталося це через вимоги власника літака.

“12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутися до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову тоді, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва”, — повідомив авіаперевізник.

Після цього інциденту Міністерство інфраструктури заявило, що небо над Україною залишається відкритим, однак підтвердило, що в авіакомпаній виникли проблеми зі страхуванням. Над вирішенням цієї проблеми, як зазначили у міністерстві, працюють.

Раніше нідерландська авіакомпанія KLM повідомила, що зупиняє польоти в Україну на тлі російської загрози.