Перший заступник міністерства соціальної політики України Дар'я Марчак повідомила, що деяким категоріям українців хочуть кардинально змінити механізм призначення пенсії.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Соціальній інформаційній платформі.

Так, за словами Марчак, у найближчій перспективі планується забезпечити військових гідним пакетом соцзахисту, що спричинить перегляд механізму призначення військових пенсій.

При цьому вона наголосила, що на сьогоднішній день цей механізм дуже складний і має свої нюанси.

"Для мене такою моральною частиною цієї складової є те, що згідно із законодавством, при підвищенні виплат військовим, які захищають нас на фронті тут і зараз, також підвищуються виплати і дуже великій когорті військових пенсіонерів, які отримали призначення пенсій раніше 2014 року. І тут постає питання: Чи повинні ми мати єдиний підхід, загальний, для підвищення пенсій для всіх військових пенсіонерів?, - розповіла заммінастра соцполітики.

Крім того, Марчак зазначила, що Мінсоцполітики працює над зміною механізму призначення військових пенсій із профільним парламентським комітетом та Міністерством ветеранів. Вона також уточнила, вже найближчим часом має вимальовуватись картина, як виглядатиме підтримка українських воїнів.