Тисячу гривень за проходження вакцинації отримають усі українці, які пройшли повний курс щеплення будь-якою доступною в Україні вакциною.

Про це написав у Facebook прессекретар Президента України Сергій Никифоров, пише УНН.

"Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку “Джонсон&Джонсон” чи двома - в усіх інших. До 19 грудня і після", - написав Нікіфоров.

Зі слів прессекретаря, механізм виділення згаданих грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що "це не готівка на руки".

"Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит - називайте як хочете - на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, мандри та спорт", - написав він.

Никифоров додав, що процес отримання грошей тими, у кого є додаток “Дія”, і тими, у кого його немає, відрізнятиметься.

Напередодні Президент Володимир Зеленський оприлюднив відеозвернення, у якому заявив, що з 19 грудня через застосунок “Дія”, кожен, хто пройшов повний курс вакцинації, зможе отримати 1 тисячу гривень.

Додамо, що раніше сьогодні у мережі з’явилась інформація про те, що тисячу зможуть отримати лише українці, які з грудня отримали дві дози вакцини від COVID-19.