Українцям розповіли, чи отримають мешканці країни, які через війну залишилися без тепла та газу, субсидію на опалення.

Про це повідомили у ГазПравді.

Як зазначається, для розрахунку розміру житлових субсидій у опалювальний сезон домогосподарствам, розташованим у населених пунктах у районі проведення військових (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), та які внаслідок збройної агресії ворога залишилися без централізованого постачання теплової енергії та /або постачання природного газу та використовують побутові електроприлади для обігріву житлових приміщень, для визначення субсидії на опалення застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

"З розміром даних нормативів можна ознайомитись до Постанови КМУ від 6 серпня 2014 р. № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування", - йдеться у повідомленні.

Так, зазначені розрахунки здійснюються на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи та акта про відсутність централізованого постачання теплової енергії та/або природного газу, що надається органом місцевого самоврядування. При цьому після закінчення терміну отримання житлової субсидії у поточному опалювальному періоді автоматичне її перепризначення на наступний період здійснюється для всіх домогосподарств, крім домогосподарств, у складі яких перебувають внутрішньо переміщені особи.