Кабінет міністрів України перерахує місцевим бюджетам загалом 7,5 млрд грн для забезпечення безкоштовними соціальними продуктами українців у містах та регіонах, де зараз тривають бої.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

"З перших тижнів війни ми запустили й активно впроваджуємо програму безкоштовної роздачі продуктових і санітарно-гігієнічних наборів для жителів прифронтових міст. Уже роздали сотні тисяч таких наборів. Маємо сьогодні рішення, яке дозволить належним чином і надалі фінансувати цю програму. Місцевим бюджетам Уряд перерахує загалом 7,5 млрд грн. Це кошти, які дадуть змогу забезпечити безкоштовними соціальними продуктами українців у містах та регіонах, де зараз тривають бої", - розповів Шмигаль.

За його словами, ще 500 млн грн уряд виділяє на закупівлю лікарських засобів, медичних виробів та обладнання.

"Обидві ці програми забезпечать мільйони наших громадян необхідними продуктами, ліками, гігієнічними засобами. Це важливі речі, які ми реалізовуємо та будемо продовжувати реалізовувати", - сказав Шмигаль.

5 квітня Шмигаль повідомляв, що близько 200 тис. продуктових наборів вже роздали у прифронтових містах України.

Шмигаль повідомляв, що з 19 березня в Україні безкоштовно будуть роздавати продукти людям у містах, які вже в оточенні або на лінії бойових дій.