У другому кварталі 2022 року вартість квартир в Україні як на первинному, так і на вторинному ринку зросте на 5-15%.

Такий прогноз озвучив президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта, повідомляє "Обозреватель".

"З другого кварталу 2022 року через початок нового ділового сезону ринок може відреагувати незначним зростанням цін в межах 5%. Однак таке зростання буде залежати від рівня попиту в тому чи іншому сегменті", – підсумував експерт.

Найбільш високі цінові коливання можливі в період з квітня по червень і з жовтня по грудень (у пікові сезони на первинці), уточнив засновник і керуючий партнер групи компаній Concept Group Михайло Підвисоцький.

"Активізація покупців очікується з другої половини березня. Разом з тим їх активність буде неоднорідною. Особливою популярністю користуватимуться переважно об'єкти класів комфорт і комфорт плюс. Саме тому за сприятливої політико-економічної ситуації в країні у 2022 році тільки у 30-40% новобудов зростання цін буде мотивоване підвищеною популярністю у покупців", – говорить Підвисоцький.

За його словами, у 2022-му більше ніж 60-65% попиту на первинному ринку зосередиться на одно- і двокімнатних квартирах площею до 60 кв м в об'єктах класів комфорт і комфорт плюс, з високою якістю будівництва і повноцінним інфраструктурним комплексом.

Ціни на квартири в Києві:

Станом на 24 листопада 2021 року з початку пандемії коронавірусу, ціна первинної нерухомості у Києві зросла на 37%.

Станом на 6 грудня за підсумками 2021 року вартість житла на первинному ринку столиці зросла на 25-35%.