Російські ринки відреагували на запровадження часткової мобілізації у рф сильним обвалом. Вони падають другий день поспіль – таке востаннє було у лютому, після нападу рф на Україну та початку війни, інформує російська служба BBC, пише УНН.

Як повідомляється, ще до 11 години індекс Мосбіржі обвалився більш ніж на 4%, а індекс РТС - на 5%.

Навіть рубль, який до цього вперто тримався, попри очікування мобілізації, почав дешевшати, відзначає видання. Так, курс долара зранку виріс на 1,4 рубля до 62 рублів за долар, а курс євро зріс майже на 80 копійок до 61,4 рубля. Потім рубль почав відігравати втрати і вже о 10:40 знову почав зміцнюватися до євро.

Напередодні російські ринки теж падали - вже тоді чекали мобілізації та на тлі оголошень про "референдуми". Індекс Мосбіржі за підсумками вівторка впав на понад 8%.

Аналітики безпосередньо пов'язують обвал котирувань з "новиною політичного характеру" та зростанням "геополітичних ризиків".

21 вересня путін заявив про "часткову" мобілізацію в рф. Міністр оборони рф шойгу заявив, що в росії під час "часткової" мобілізації збираються призвати 300 тисяч резервістів.

Рух "Весна" закликав до всеросійської акції протесту проти "часткової" мобілізації, оголошеної путіним.