Ціна на нафту марки Brent в середу, 5 жовтня, коливалася у районі 92 доларів за барель після зростання більш ніж на 3% на попередній сесії напередодні зустрічі виробників ОПЕК+, на якій обговорюватиметься значне скорочення видобутку нафти. Про це повідомляє видання Reuters, інформує УНН.

Ціна на нафту Brent падала сьогодні на 0,2%, до 91,58 долара за барель після зростання на 2,94 долара на попередній сесії. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) падали в ціні на 0,3%, до 86,23 долара за барель після зростання на 2,89 долара на попередній сесії.

За словами трейдерів, зміцнення долара було основною причиною дещо нижчих цін, оскільки це зменшило попит з боку покупців, які використовують інші валюти.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзники, у тому числі рф (група ОПЕК+) проведуть зустріч у Відні в середу, щоб обговорити скорочення видобутку до 2 млн барелів на добу. Скорочення такого масштабу буде найбільшим, зробленим ОПЕК+ з того часу, як у 2020 році попит впав через COVID-19.

«Я не здивуюся, якщо ситуація «купуй чутки, продай факт» може статися, оскільки сильне зростання цін на нафту могло спричинити таке скорочення видобутку», – наголосила аналітик CMC Market Тіна Тенг.

США змушують виробників ОПЕК+ уникати серйозних скорочень, оскільки президент Джо Байден прагне запобігти зростанню цін на бензин в Америці.

Реальний вплив на пропозицію від нижчої цілі видобутку буде обмеженим, оскільки кілька країн ОПЕК+ уже викачують значно нижче своїх існуючих квот. У серпні ОПЕК+ перевищила цільовий показник видобутку на 3,58 млн барелів на добу.

Аналітики ANZ Research заявили, що угода про великі скорочення «надійшле сильний сигнал про те, що група сповнена рішучості підтримати ринок», також вони додали, що це «значно посилить ринок».