Надходження від облігацій уряд Канади направлятиме на допомогу Україні через спеціальний рахунок, що адмініструється Міжнародним валютним фондом.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про початок випуску канадських державних "Облігацій суверенітету України", спрямованих на підтримку фінансування допомоги Україні у війні з Росією. Про це у п'ятницю, 28 жовтня, повідомляє Європейська правда.
 
Термін облігацій становитиме п'ять років, а надходження від них уряд Канади направлятиме на допомогу Україні через спеціальний рахунок, що адмініструється Міжнародним валютним фондом. Кошти звідти витрачатимуть на такі потреби, як виплата пенсій та закупівля палива напередодні зими.
 
Крім того, Канада окремо виділяє 55 мільйонів доларів у рамках раніше оголошеного фінансування міжнародних гуманітарних організацій для підтримки ініціатив щодо підготовки України до зими - надання притулку та розподілу предметів першої необхідності, таких як ковдри, одяг, опалювальні прилади та паливо.
 
Про це у своєму зверненні також згадав президент України.
 
"Хочу подякувати сьогодні Канаді - нашим давнім і щирим партнерам. За безпрецедентний вчинок з випуску суверенних облігацій Канади, всі кошти від розміщення яких будуть спрямовані на допомогу Україні. Обсяг - півмільярда доларів. І ці облігації будуть доступні для інвестицій не тільки в Канаді, а й у і в Канаді. і в усьому світі. Це надзвичайно потужний приклад для всіх наших партнерів. Канада - перша країна, яка запропонувала такий інструмент підтримки", - сказав Зеленський.
 
За офіційними даними, 2022 року Канада вже виділила два мільярди доларів фінансової допомоги Україні. Ще майже 1,5 мільярда доларів було виділено на військову допомогу, а 320 мільйонів доларів - на гуманітарну допомогу та імміграційні заходи.